5

Restaurálás, elektronika:+36305652031    Gyógytorna: +36302190918

A kezdetek, a cég alapítása:

Nem is tudom valójában hol kezdjem el, hiszen nagyon régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy legyen egy saját cégem. Az idő folyamán egyre erősödött bennem az elhatározás, különösen attól kezdve, hogy egyre több igény mutatkozott munkáimmal kapcsolatban, és a feleségem is elsajátított egy olyan szakmát, ami után a munkahelyén kívül is nagy volt az érdeklődés. Világosan látszott, hogy ezt már csak úgy tudjuk megvalósítani, ha vállalkozást indítunk. Sokat töprengtünk azon, hogy mi is legyen ez, hiszen kettőnk érdeklődési és tevékenységi köre nagyban eltér egymástól. Aztán végül úgy döntöttünk, hogy közösen alapítunk egy kft.-t annak ellenére, hogy a profilok jelentősen különbözőek. Az elhatározást tett követte, és 2010. december elején létrehoztuk a MEVO-MIX Kft.-t.

Névválasztás, a MEVO-MIX Kft.:

Nem könnyű dolog. Nagyonsokat gondolkoztunk rajta, hiszen a névválasztás egyben a cég arculatát is meghatározza, egyszerűnek, de ugyanakkor találónak is kell lennie, és nem utolsó sorban pedig olyannak, amit be is lehet jegyeztetni. Amire kitaláltunk egy jól csengő nevet kiderült, hogy a cégbíróság nem biztos, hogy elfogadja. Ezzel a ténnyel az alapítás napján az ügyvédi irodában szembesültünk. Úgy nézett ki, hogy már feladjuk, mert ott hirtelen nem jutott eszünkbe semmi. Aztán azt mondtam magamban, most már nincs visszaút, gyorsan találjunk ki valamit. Így született a MEVO-MIX név, amely eleje egy rövidítésből származik: Magyar Egészségügyi Villamossági és Oktatási, a vége pedig MIX, mivel a cég vegyes profilú.

Tevékenységi körök:

Az egyik fő profilunk tehát az egészségügy, ami a nejemhez kapcsolódik. Ezen belül pedig a gyógytorna, annak is egy speciális változata: a DSGM. A második a villamosság, amely most két fő irányt jelent; egyrészt elektronikai fejlesztések, amibe különböző áramkörök, berendezések tervezése tartozik a kapcsolási rajztól a konkrét megvalósításig, illetve mikrovezérlős áramkörök esetén a programozás is; másrészt pedig régi, muzeális rádiók restaurálása tartozik. A harmadik fő tevékenységi kör pedig a szakmai oktatás tanácsadás, ami az elektronikához kapcsolódik (pl. PLC programozás, mikrovezérlők szoftverfejlesztése).

Az alapítók:

Mint ahogy az már a bevezetőből kiderült a céget feleségemmel közösen alapítottuk 50-50% arányban. Sokan óva intettek attól, hogy egyforma legyen a szavazati arányunk a cégben, mert mi történik akkor, ha összeveszünk egymással. Mi azonban úgy gondoltuk, hogy legfontosabb dolog a bizalom, s mi feltétel nélkül megbízunk egymásban. Úgy éreztük olyan szorosan kötődünk egymáshoz, hogy semmi sincs ami ezt szétszakíthatná.

 jsza3

Juhászné Szabó Antónia

  • gyógytornász (1991)
  • DSGM szakgyógytornász (2009)
 jrobi3

Juhász Róbert

  • villamos üzemmérnök, műszaki tanár (1992 Kandó , Budapest)
  • okl. villamosmérnök (1997 BME)
  • okl. mérnöktanár (2006 BME-GTK)
  • közoktatási vezető (2009 BME-GTK)
  • mentortanár (2012 BME-GTK)
  • mesterpedagógus (2016)
  • mester szakértő PÉM-PSZE (2020)