5

Restaurálás, elektronika:+36305652031    Gyógytorna: +36302190918

A Programozható Logikai Vezérlőkkel való ismerkedést a Mechatronikai SZKI-ban kezdtem (1992-2016). Itt kaptam feladatul a PLC műhely kialakítását. A műhely az eltelt bő 15 év során elnyerte mai kialakítását. A műhelyben 12 db tanulói munkahely található ugyanennyi számítógéppel. A munkaállomásokon 4 különböző típusú PLC található. Az alkalmazások gyakorlati megvalósítását különböző demonstrációs táblák és makettek segítik (pl. présgép, útkereszteződés modul).
Az idők során megismerkedtem a Siemens LOGO!, S7; Modicon; Telemehanique vezérlőkkel.
2016-tól a BMSZC Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (UMSZKI) dolgozom műszaki igazgatóhelyettesként és tanítok PLC programozást végzős technikus jelöltek számára. Itt korszerű OMRON moduláris és kompakt PLC-k találhatók. A gyakorlati alkalmazások megvalósítását különböző ipari szenzorok és érintőképernyős terminál, valamint az általam tervezett és készített emulációs panelek segítik.
A nappali rendszerű képzés mellett a felnőttoktatásban is részt veszek, több cég felkérésére vezettem már PLC tanfolyamot (pl. DUNAPACK).