5

Restaurálás, elektronika:+36305652031    Gyógytorna: +36302190918

Amikor elkezdtem pályafutásomat, egy olyan iskolába kerültem, amely még éppen kialakulóban volt. Az iskola 1990-ben nyitotta meg kapuit, s Magyarországon először itt kezdték el a mechatronikát középfokon oktatni. A mechatronika a mechanika-elektronika-informatika összetevőkből képződött, ekkor nálunk még újnak számító szakma volt. Az iskola, ahová '92-ben kerültem még pusztán falakból állt. Nem volt tartalommal kitöltve. A műhelyek üresen álltak, nekünk kellett a kollégáimmal berendeznünk, kitalálnunk milyen eszközök szükségesek a szakma oktatásához. Ezt a munkát az is ösztönözte egyébként az is, hogy a rendszerváltás miatt a szocialista nagyvállalatok megszűntek, a pénzforrás elapadt. Tulajdonképpen az iskola csak az épület szempontjából készült el, a berendezésére nem került sor, mivel összeomlottak azok a vállalatok, amelyek ezt finanszírozták volna. Mivel nem volt eddig példa nálunk ennek a szakmának az oktatására, ezért a hozzá tartozó műszaki eszközöket is nekünk kellett megkonstruálni, kitalálni, azaz rengeteg fejlesztőmunkát végeztünk. Így kezdődött tulajdonképpen a fejlesztői pályafutásom. Azóta az iskolánk mintájául szolgált az ország többi szakképző intézményének is. Nagyon sok helyről kaptam felkérést, hogy tanácsaimmal segítsem a mechatronika oktatásához szükséges feltételek kialakítását. Az élet azonban sokszor kegyetlen. A főváros elvette tőlünk a szakképzést!

A legkorábbi fejlesztéseim tehát az iskolához köthetők. Időközben megtanultam a PLC-k és mikrovezérlők programozását. Az iskolai honlapomon (plc.mechatronika.hu) jelentek meg először ezek az oktatáshoz kapcsolódó fejlesztések. Itt rengeteg ismeretanyagot, építési leírást, használati utasítást, stb. megtalálható, elsősorban a mikrovezérlőkkel kapcsolatban. Ez a sok munka természetesen több év alatt készült el. Az oldal népszerűségégét jelzi, hogy a találati listákon az első helyeken szerepel az oldalam! 2016-tól műszaki igazgatóhelyettes lettem a BMSZC Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (UMSZKI). A honlap is átköltözött új címre: moodle.umszki.hu néven. Nevéből adódóan ezen az oldalon a kollégámmal Varga Lászlóval közösen készített oktatást segítő online felület (Moodle) található.

Munkámban segítségre is találtam volt tanítványaim között. Velük együtt nyitottam meg a picnick.hu oldalt, ahol szintén több fejlesztésünk megtalálható.

Közben ezzel párhuzamosan partneri kapcsolatot építettem ki a Teltron Bt.-vel. Együttműködésünkben nagyon sok érdekes feladatot oldottunk meg az idők folyamán (pl. Herbária gyűjtő csomagológép vezérlése, rádiós DMX híd, stb.). Erről bővebb információ található a Teltron honlapján.

A MEVO-MIX Kft. a kapcsolási rajztól a nyákterven át a programozásig vállal komplett fejlesztési munkákat!

Hívjon bizalommal. További információk telefonon és e-mail-ben itt.

A honlap folyamatosan fejlődik és változik, hiszen az újabb fejlesztések miatt egyre bővül az anyag, illetva a honlap tartalommal való megtöltése most van folyamatban! Az oktatási eszközök leírása, dokumentáció regisztrált felhasználóink számára - a szerzői jogok betartásával - ingyenesen hozzáférhetőek!